Dag in Bratislava - Reisverslag uit Bratislava, Slowaakse Republiek van David Cassuto - WaarBenJij.nu Dag in Bratislava - Reisverslag uit Bratislava, Slowaakse Republiek van David Cassuto - WaarBenJij.nu

Dag in Bratislava

Door: David

Blijf op de hoogte en volg David

18 September 2007 | Slowaakse Republiek, Bratislava

Gisteravond heb ik als een goed toerist BJ voor het eerst in een restaurant met Slowaakse gerechten laten eten. Als goede local had hij dat noch nooit gedaan. Zie fotos op Gmail. Veel zuurkool dus mijn kostje was al gekocht. Die houten nap kreeg ik echter niet leeg.

Vandaag heb ik Bratislava verkend. Leuk stadje veel kleiner dan Praag maar hier en daar even mooi. Het is gewoon Europa hoor. Ik heb mijn eerste video gemaakt van een violist die in een poortgebouw yat te spelen. De lunch was ook wel interessant. De kaart was in 3 talen dus ik stak na enige bestudering van wal tegen de peroxyde-serveerster. Ze begreep me niet meteen dus wees ik naar een tafel waar een bier op stond, daar had ik na al dat wandelen door nazomers Bratislava in ieder geval wel zin in. Daarna vroeg ze wat ik wilde Trinken. Ja, een bier dus en toen was ze al weg. Vervolgens kreeg ik binnen een halve minuut wat waarschijnlijk het dagmenu was. Kipworstui-soep en daarna doodgekookt kalf met puree maar ik vond het erg lekker.
Nauta en ik hebben besloten dat we vrijdagmiddag naar de Hoge Tatra zullen vertrekken. Een compact doch aantrekkelijk gebergte (het kleinste hoogggebergte ter wereld, zeggen ze). Het was vanmiddag na die nazomerse ochtend wat druilerig maar ik zag net op het weerbericht dat het tegen het eind van de week steeds beter wordt. Over het weer valt nog meer te melden. Shanghai, mijn volgende bestemming, maakt zich op voor een typhoon die recht op de stad afkomt. Als ik daar over een week aankomt moet het weer rustig, zonnig en 27 graden zijn. Dat geloof ik dan maar want 1 ding kan je van Typhoons en aanverwante artikelen niet beweren en dat is dat ze zich niet aan de voorspellingen houden.

Meer fotos op http://picasaweb.google.com/davidcassuto/Slowakije1

• 18 September 2007 - 15:45

Joppe:

Heerlijk om op pad te zijn. Geniet er van David

• 18 September 2007 - 16:10

Frank:

hoi david,

hier alles op volle toeren en helaas niet genietend van een heerlijke vakantie zoals jij. volgende week de woonbeurs, nu de laatste voorbereidingen. Leuk dat jij en je zus er waren bij de opening!

veel plezier met je reis. we spreken elkaar als je weer terug bent!

groeten uit amsterdam

• 18 September 2007 - 16:28

Jezus:

Hallo broertje,
    Leuk stuk! Blijven schrijven, he. Het Parool meldt dat 200,000 mensen Shanghai moeten verlaten vanwege naderende tyfoon Wiphpa. Hold on to your hat!
    jezus

• 18 September 2007 - 16:28

Heyman:

Goed, Dave!
    Ben benieuwd naar de rest.

• 18 September 2007 - 19:48

Petra:

Hoi david, wat leuk om je zo te volgen!
    Lichtpaars.

• 18 September 2007 - 20:10

Pam:

David, las net je bericht. Ongetwijfeld mis je de Nederlandse politiek (maar niet heus...). Enjoy life! groeten, pam

• 18 September 2007 - 21:16

Wiet:

heel erg leuk om "life" je op reis te zien.
    Veel plezier

• 19 September 2007 - 07:50

Ruben:

Ha Davied,

Een mooi begin is het halve werk. Veel plezier en niet te veel zweven.

• 19 September 2007 - 09:01

Sanne:

Ik = jalours!
    Heel veel plezier!

• 19 September 2007 - 09:03

Marjolijn(OTC):

He David, wat leuk wat een verrassing een soort van wereldreis begrijp ik. Spannend zo'n typhoon wel fijn om te weten dan kan je hem ontwijken toch? Nu ik ga je volgen groeten X

• 19 September 2007 - 09:29

Urs:

Heyhey!
    Toch fijn dat ik op afstand ook om je kan lachen! Have fun and take care.

Ps. P-dagborrel was same old same old :-)

• 19 September 2007 - 11:03

Bruno:

dat geeft een heel ontspannen gevoel, als ik je reisverslag lees. take it easy; doen wij de politiek wel in DH en omgeving

• 19 September 2007 - 16:45

Cees Houtman:

Heeeeee david
    het klinkt goed als start; je moet nog een beetje inkomen denk ik
    graag volgende keer tekst + foto's van de 30-voudige harems die je aan 't bewerken bent.
    groeten
    Cees H.

• 19 September 2007 - 17:56

Mama:

Lieve Does,

Wat heerlijk dat je het zo fijn hebt. Vergeet vooral niet achter de zigeunermuziek aan te gaan. Carine houdt me op de hoogte en binnenkort kan ik je berichten zelf lezen.

Via Sien, omhelsd,

Mama

• 19 September 2007 - 20:15

Robbert Baruch:

Vergeet vooral het graf van de Chatam Sofer niet te bezoeken. We missen je trouwens nu al, vooral de dames.

• 19 September 2007 - 22:29

Rob C:

Leuk, David
    Ga goed en goeie vaart!
    Rob

• 20 September 2007 - 07:13

Laurence:

David,
    Leuk zo'n website. Zeker om zo vanachter mijn bureau een beetje mee te reizen. Heel veel plezier!! En wellicht inspiratie voor na je reis.
    Groeten, Laurence

• 20 September 2007 - 11:32

Dieke:

Hey David,
    Wat leuk om te lezen en wat gaaf dat je naar Shanghai gaat. Geniet ervan en keep me posted!

Liefs, Dieke