laatste bericht uit Slowakije - Reisverslag uit Bratislava, Slowaakse Republiek van David Cassuto - WaarBenJij.nu laatste bericht uit Slowakije - Reisverslag uit Bratislava, Slowaakse Republiek van David Cassuto - WaarBenJij.nu

laatste bericht uit Slowakije

Door: David

Blijf op de hoogte en volg David

21 September 2007 | Slowaakse Republiek, Bratislava

Vanavond vertekken BJ en ik naar de Hoge Tatra. Het weer is daar goed en zonnig net als hier dus ik verheug me erg op mooie vergezichten en grote inzichten.
We zullen zondag laat terugkomen en maandagmorgen vetrek ik dan met de Euroliner bus naar Wenen Int. Airport vanwaar mijn Finnair vlucht mij via Helsinki naar Shanghai zal brengen. Ik SMSte mijn clubgenoot Otto (Carl voor Chinezen) van der Elst hoe de typhoon was geweest. Hij meldde mij: een klein briesje met wat motregen. Dus je moet niet alles geloven wat ze zeggen. Of onze Otto is niet zo gauw onder de indruk, dat zou ook kunnen.
Mijn eerstvolgende bericht zal dus wel uit China komen. Wat ik nou precies in China ga doen die eerste week is nog steeds niet duidelijk. Eigenlijk wil ik meteen weg uit Shanghai en dan eerst via Xi'an en Beijing op een later moment in Shanghai terugkomen. Bij het volgende bericht weet je het!

Eergisteren heb ik een paar wandelingen gemaakt door de Kleine Tatra, het heuvelland wat vlak boven Bratislava begint. Een beetje inkomen voor de hikes van komend weekend. Het weer was superhelder en fris. Aan de oever van de Donau bezocht en besteeg ik de kasteelruine van Devin. Ik heb hier nogal veel foto's heb gemaakt omdat de omgeving daar nog zo leeg is dat je er weinig voorstellingsvermogen voor nodig hebt om te denken dat het er 600 jaar geleden ook zo uit zag.

Erg OK!

Gisteren een bezoek gebracht aan Wenen. Dat ligt op 5 kwartier met de trein van Brat. Wow. Ik bedoel, Parijs heeft ook zijn grandeur maar zo consequent stadspaleizen bouwen als in deze stad heb ik nog nooit gezien. Dat dit de hoofdstad van een keizerrijk was werd niet onder stoelen of banken gestoken. Degene die Wenen kennen weten wat ik bedoel en de rest moet Wenen zeker opnemen in het rijtje, Praag, Barcelona, Riga, Budapest Istanbul. In het G-mail album Oostenrijk vind je een stuk bewijsmateriaal. Dit is in het Belvedere, voormalig paleis nu museum met een topcollectie Sezession-schilderkunst, Klimt (De Kus, Judith) Schiele en nog veel meer tijdgenootjes die ik niet kende. Ik sta hier voor een onvoltooide Adam en (vooral) Eva van Gustav Klimt.

Zo nu maar eens mij busticket gaan regelen. Anders kom ik hier nooit weg!

• 21 September 2007 - 14:56

Cees Houtman:

Hee dr'bij David
    wel best mooi en interresant,
    maar je relaties met de omgeving en de mensen zijn mij nog wat platonisch.
    Ga zo door, dat wel.
    Cees

• 23 September 2007 - 18:06

Marjolein VII:

Hoi David, wat weer een leuke dingen doe je. (naar Jan Willem Scholten als het gaat over leuke dingen doen) I am very impressed van inventiviteit en onafhankelijkheid. De tijd gaat voorbij en de aardbol is groot..... Maar najaarscompetitie onderbroken door high impact wandelen op Corsica is ook leuk....en warempel een kantoorbaan die het leven sponsort. Ik geef je een naam en telefoonnr. van Pieter Tjebbes, die is zeer bekend met centraal Azie, en heeft ook een half wereldreisje gemaakt in jouw gebieden, laatselijk met vrouw en 3 kleuters: 070-3472388. Jullie kunnen leuk ervaringen uitwisselen en misschien kan hij je nog een richting meegeven. Dag David, je schrijft leuk, ik abonneer me op je nieuwsberichten, Marjolein Wessels

• 26 September 2007 - 05:13

Robbert:

Joe hoe, Cassuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuto, waar beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen je....